Historische kathedraal Christchurch wordt gesloopt

De kathedraal voor de aardbeving

De historische kathedraal in het centrum van Christchurch, Nieuw-Zeeland, wordt gesloopt. De 131 jaar oude Anglicaanse kathedraal liep afgelopen februari door een aardbeving zeer grote schade op.

De schade aan de kathedraal is zo groot dat nu besloten is het monument helemaal te slopen. Bisschop Victoria Matthews van de Anglicaanse kerk heeft dat vrijdag bekendgemaakt. De kathedraal heeft de laatste tijd heel wat te verduren gehad. In het najaar van 2010 liep de kathedraal al schade op tijdens naschokken vaneen grote aardbeving.

- advertentie -

Door de aardbevingen van februari liep de kathedraal nog meer schade op. Herstel van de schade zou ongeveer zestig miljoen euro kosten. De bisschop heeft nu echter laten weten dat de kerk niet gerestaureerd wordt. In plaats daarvan wordt de kathedraal tot op een hoogte van ongeveer 2 à 3 meter afgebroken. Daarna worden de waardevolle voorwerpen uit de kerk gehaald. Op dit moment is het te onveilig om de kerk in te gaan.

Bisschop Victoria Matthews heeft aangegeven dat bij de ontmanteling van het godshuis respectvol zal worden gehandeld. Zo zullen er bijvoorbeeld geen bulldozers of sloopkogels worden gebruikt.

Het is de bedoeling dat bij de oude kathedraal een nieuwe wordt gebouwd en dat daarbij een deel van de oude fundamenten worden gebruikt. Kosten voor de nieuwe kathedraal liggen rond de 30 miljoen euro.

Beheerders van de duinen in de kustregio van Zuid-Holland hebben gezamenlijk een…
Afb: VaticaanHet Vaticaan stelt de komende maanden honderd documenten…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: