Historisch Nieuwsblad gaat samenwerken met Noordhoff Uitgevers

Geschiedeniswerkplaats

Geschiedeniswerkplaats

Historisch Nieuwsblad en Noordhoff Uitgevers, een grote uitgever van lesmateriaal voor het basis- en middelbaar onderwijs, gaan inhoudelijk samenwerken. Onderwijzers die de geschiedenismethode Geschiedeniswerkplaats gebruiken, krijgen voortaan een uitgewerkt lesvoorstel of lesidee bij een artikel uit het Historisch Nieuwsblad-archief.


Frans Smits, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad over de samenwerking:

“Noordhoff Uitgevers heeft een uitstekende geschiedenismethode voor het voortgezet onderwijs. Wij stellen daarvoor graag onze expertise ter beschikking. Deze samenwerking versterkt ons merk onder geschiedenisdocenten en het biedt een unieke kans om een nieuwe generatie kennis te laten maken met ons prachtige geschiedenismateriaal”.

Noordhoff Uitgevers wordt ook partner van collegedagen die Historisch Nieuwsblad ieder jaar organiseert. De uitgever gaat meedenken over de onderwerpen van de collegedagen en belooft daarnaast te zorgen voor “een goede aansluiting op de kerndoelen en eindtermen van het examenprogramma”.

Een van de gedigitaliseerde afbeeldingen, 1908
De Amerikaanse academicus Kalev Leetaru is bezig met de ontwikkeling van een…
Onderbouw van het Vater Muller-orgel (Wim Hanenberg)
Volgende week zaterdag wordt een begin gemaakt met de restauratie van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: