Historisch pand Sprang-Capelle wordt weer woonhuis

De voormalige burgemeesterswoning

Een bekend historisch pand in Sprang-Capelle (Waalwijk) wordt binnenkort waarschijnlijk weer een woonhuis.

Het gaat om een villa aan de Nieuwevaart in Sprang-Capelle. Het pand werd in 1879 gebouwd voor een burgemeester die aan de Nieuwevaart in ’s Grevelduin residentie wilde houden. Oorspronkelijk lag er een sloot met een brug om het perceel, dat toen nog veel groter was dan tegenwoordig.Bekend is dat in de beroemde generaal Montgomery ooit in het pand logeerde.

- advertentie -

De villa is momenteel in gebruik als kantoor, maar wordt binnenkort dus waarschijnlijk weer bewoond. Eigenaar Peter van Pinxteren laat weten dat de koop ‘in principe’ rond is.

Het is alleen nog wachten op een officiële verklaring van de gemeente dat er woonbestemming op het pand rust.

Het historische pand is gekocht door Ad Biemans uit Sprang-Capelle. Hij is van plan de indeling van het huis stapsgewijs in oude glorie te herstellen. Dit aan de hand van foto’s die hij in het gemeentearchief van Waalwijk gevonden heeft. Voor de restauratie trekt hij enkele jaren uit.

Rechter Wesley Brown (104) overledenDe Amerikaanse federale rechter Wesley…
Detail van de kaartBij een antiquariaat in Breda is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: