Historische Drentse boerderijen afgebrand

Drentse boerderijen afgebrand

Twee historische rietgedekte boerderijen in Rolde en Gieten zijn in de nacht van zondag op maandag afgebrand. De politie vermoedt dat er in beide gevallen sprake is van brandstichting.

De eerste brand brak uit in Gieten. Daar ging een vierhonderd jaar oude boerderij in vlammen op. Een uur later brandde ook een historische boerderij in het nabijgelegen Rolde af.

De boerderij in Gieten,

- advertentie -die bekend was onder de naam Klein Hilbingshof, werd gebouwd in 1604. In de boerderij was een kunstgalerij gevestigd. De boerderij in Rolde, Boerderij Kamps, dateerde uit 1588 en werd onder meer verhuurd voor vergaderingen en feesten.

Beide boerderijen moeten als verloren worden beschouwd. De politie is op dit moment aan het nablussen. Voor zover bekend is er bij de branden niemand gewond geraakt.

Enkele maanden geleden ging er in de gemeente Aa en Hunze ook al een eeuwenoude boerderij in vlammen op. De gebinten van deze Drentse boerderij dateerden uit het jaar 1385. Het was daarmee één van de oudste boerderijen van Noordwest-Europa.

De Olympische bokaalBij veilinghuis Christie’s in Londen gaat in…
De ramp met de Challenger - Foto: NASAZesentwintig jaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: