Prinses Beatrix en prins Albert (1960)

Op 7 juni 1960 woonden prinses Beatrix en prins Albert in Utrecht de zogenaamde M-dag-U bij. Tijdens deze dag werd door Unicef onder meer aandacht gevraagd voor de levensstandaard van kinderen in arme landen. De Nederlandse prinses en Belgische prinses woonden onder meer een defilé van twintigduizend M(elk)-brigadiers bij.

Kinderen konden destijds lid worden van deze brigade als ze genoeg melk gedronken hadden. De ‘stoere’ brigade was in het leven geroepen om melk van zijn ‘kinderachtige’ imago te verlossen. Wie bij de brigade wilde moest in een logboek bijhouden hoeveel extra glazen er gedronken waren.

De Belgische prins en Nederlandse prinses woonden de manifestatie bij en getuige de foto hadden ze het wel naar hun zin. Tijd vliegt. Drieënvijftig jaar later zijn zowel Beatrix als Albert weer prinses en prins na respectievelijk drieëndertig jaar koningin en twintig jaar koning te zijn geweest. Beiden deden dit jaar troonsafstand. Koning Albert II deed dat zondag. Zijn zoon Filip / Philippe mag zich nu koning der Belgen noemen.
Treinongeluk op Gare Montparnasse, Parijs (1895)
Op 22 oktober 1895 ontspoorde er een trein op Gare Montparnasse in…
The Beatles op Abbey Road, maar dan van rechts naar links
Het is één van de beroemdste foto´s uit de popgeschiedenis: The Beatles…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: