Historische kunstvoorwerpen op PAN Amsterdam

Achttiende-eeuws zilveren zakhorloge (Pan Amsterdam)

Achttiende-eeuws zilveren zakhorloge (Pan Amsterdam)

Op kunstbeurs PAN Amsterdam zijn komende week een groot aantal bijzondere historische kunstobjecten te bewonderen en te koop.


Tot de topstukken behoren onder meer een Peruaans doek waarin een mummie heeft gezeten en een ruim vierduizend jaar oud Egyptisch beeld. Ook bijzonder is dat er twee Beatrix-zeefdrukken van Andy Warhol te koop aangeboden worden. De kunstenaar maakte in de jaren tachtig zeefdrukken van vier koninginnen: Margrethe van Denemarken, Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk, Ntombi laTwala van Swaziland en Beatrix.

De zeefdrukken van toenmalig koningin Beatrix, getiteld Queen Beatrix of the Netherlands – Royal edition with diamond dust’, worden bij PAN Amsterdam te koop aangeboden voor ruim dertigduizend euro.

In totaal bieden zo’n 125 galerieën en handelaren de komende week hun kunst, antiek en design te koop aan.

- advertentie -

Een Spaans retabel uit de vijftiende eeuw, een tekening van marinekunstenaar Willem van de Velde de Jonge (1633-1707) en een negentiende-eeuwse klok zijn voorbeelden van andere historische objecten die op de beurs te koop aangeboden worden.

Zeefdruk van koningin Beatrix door Andy Warhol (1985)

Andrej Roiter, Contraband - Afb: Hermitage AmsterdamBij de…
Gemeentemuseum in Den Haag - Foto: CC/Roel WijnantsDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: