Historische maquette Hoorn weer te zien

Deel van de maquette – Still Vimeo

In de jaren tachtig van de vorige eeuw maakte een grote groep vrijwilligers een maquette van de stad Hoorn. Ze baseerden zich daarbij op een stadskaart van Joan Blaeu uit 1650. Sinds afgelopen weekend is deze bijzondere maquette weer te zien, in het Westfries Museum in Hoorn.

De maquette is maar liefst dertig vierkante meter groot en toont twaalfhonderd panden. Na de voltooiing in de jaren tachtig was hij lange tijd te zien in een kerk in de stad en later kreeg hij een plek in het Museum van de Twintigste Eeuw. Recentelijk is de maquette gerestaureerd en sinds enkele dagen is hij te bewonderen in de grote kelder van het Westfries Museum.

Bij de maquette wordt een 3D film vertoond van Rob Tuytel waarbij de bezoeker een indruk krijgt van een wandeling door de zeventiende-eeuwse stad en een vaartocht door de haven. Het museum:

- advertentie -

De film gunt je zelfs een kijkje in gebouwen die inmiddels al lang zijn gesloopt, zoals de Grote Kerk van Hoorn.

Bekijk hier een video over de maquette

Hans Goedkoop op een promotieposter voor de serie De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: