Historische Morenfontein onder handen genomen door vandaal

Morenfontein in Rome

Afgelopen weekend is de beroemde Morenfontein in Rome door een vandaal met een hamer onder handen genomen.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man naar de fontein loopt en met een hamer op enkele beelden begint te rammen. Twee grote brokstukken komen daarbij los. Volgens de politie valt de schade echter toch mee.

Het incident deed zich zaterdagochtend voor, op een moment dat er vrij weinig toeristen in de buurt van de fontein waren.

- advertentie -Ook de Trevi-fontein in Rome was afgelopen weekend het doelwit van vernielingen. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde dader gaat. De schade aan de beroemde Trevi-fontein valt volgens de autoriteiten echter mee.

De Morenfontein, of Fontana del Moro, staat aan de Piazza Navona in Rome en bestaat onder meer uit vier zogenaamde tritons, beelden van watermonsters. Het origineel dateert uit 1576 en werd ontworpen door Giacomo della Porta (ca. 1537-1602). Het beeld van de moord, in het centrum van de fontein, werd werd in 1653 toegevoegd en is ontworpen door beeldhouwer Gian Lorenzo Bernini (1598-1680). Het beschadigde tritonbeeld is een negentiende-eeuwse kopie. In 1874 werden de originele tritonbeelden namelijk vervangen door kopieën.

ArcheologieTijdens bodemsanering zijn archeologen in Nijkerk op een stadsgracht…
Fort Liefkenshoek in de 17e eeuw - Atlas van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: