Dark
Light

Historische Surinaamse foto’s op Flickr

Auteur:
1 minuut leestijd

De foto’s staan op Flickr
Het Nationaal Historisch Museum (NHM) gaat in samenwerking met het Surinaams Museum tweeduizend historische foto’s digitaliseren en via het internet ontsluiten.

Het Surinaams Museum in Paramaribo heeft de grootste fotocollectie in Suriname. De tienduizenden foto’s uit de negentiende en twintigste eeuw zijn nog nauwelijks digitaal ontsloten. Samen met het NHM worden de foto’s nu gedigitaliseerd en op de populaire fotowebsite Flickr gezet. Inmiddels zijn er al ruim zevenhonderd foto’s op de website te bekijken.

Het NHM heeft een semiprofessionele fotocamera en twee laptops ter beschikking gesteld aan het Surinaams Museum. Hierdoor kunnen medewerkers van het museum hoge resolutie afbeeldingen maken zonder kwetsbare foto’s uit hun albums te verwijderen. De beelden worden vervolgens gepubliceerd op internet zodat de collectie toegankelijk wordt voor wetenschappers, scholieren, documentairemakers, tentoonstellingmakers en particulieren met belangstelling voor Suriname.

Het is de bedoeling dat er in een later stadium een boek wordt uitgebracht met daarin de mooiste foto’s uit de collectie van het Surinaams Museum.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×