Historische Surinaamse foto’s op Flickr

De foto’s staan op Flickr

Het Nationaal Historisch Museum (NHM) gaat in samenwerking met het Surinaams Museum tweeduizend historische foto’s digitaliseren en via het internet ontsluiten.

Het Surinaams Museum in Paramaribo heeft de grootste fotocollectie in Suriname. De tienduizenden foto’s uit de negentiende en twintigste eeuw zijn nog nauwelijks digitaal ontsloten. Samen met het NHM worden de foto’s nu gedigitaliseerd en op de populaire fotowebsite Flickr gezet. Inmiddels zijn er al ruim zevenhonderd foto’s op de website te bekijken.Het NHM heeft een semiprofessionele fotocamera en twee laptops ter beschikking gesteld aan het Surinaams Museum. Hierdoor kunnen medewerkers van het museum hoge resolutie afbeeldingen maken zonder kwetsbare foto’s uit hun albums te verwijderen. De beelden worden vervolgens gepubliceerd op internet zodat de collectie toegankelijk wordt voor wetenschappers, scholieren, documentairemakers, tentoonstellingmakers en particulieren met belangstelling voor Suriname.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat er in een later stadium een boek wordt uitgebracht met daarin de mooiste foto’s uit de collectie van het Surinaams Museum.

Romeinen en Germanen staan er vooral om bekend gezworen vijanden te zijn.…
Geschiedenis24 & Historisch NieuwsbladGeschiedenis 24, de historische afdeling van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: