Historische titels op shortlist Libris Literatuur Prijs

Historische titels op shortlist Libris Literatuur Prijs

Maandag wordt de winnaar van de Libris Literatuur Prijs bekendgemaakt tijdens een traditioneel galadiner in het Amstel hotel in Amsterdam. Er staan zes boeken op de shortlist, waaronder twee historische titels.

Aan de prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden. Vorig jaar won Yves Petry de prijs met zijn boek De maagd Marino.

Volgens veel kenners is Tonio van A.F.Th. van

- advertentie -der Heijden dit jaar de gedoodverfde winnaar. Miquel Bulnes’ roman Het bloed in onze aderen wordt gezien als de underdog. Deze historische roman speelt zich of tegen de achtergrond van een opstand van Marokkaanse Berbers tegen de Spaanse bezetters. Vanuit het Rifgebergte drijven de Berbers het Spaanse leger in de zomer van 1921 in zee. De Spaanse kapitein Augusto Santamaría weet als een van de weinigen te ontsnappen.

De andere historische roman op de shortlist is Ik, Hollywood. In dit boek over het leven van een filmtycoon beschrijft Jan Van Loy de belangrijkste episodes uit de Amerikaanse filmgeschiedenis (1909-1969).

De prijsuitreiking wordt maandagavond rechtstreeks uitgezonden door Nieuwsuur.

Licensed to IllAdam Yauch, één van de oprichters van…
hindenburg-brand-gr
De LZ129 Hindenburg in brand - Foto: Nationaal ArchiefZondag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: