Historische titels op shortlist Libris Literatuur Prijs

Libris Literatuur Prijs

Maandag heeft de jury van de Libris Literatuur Prijs bekendgemaakt welke zes boeken dit jaar kans maken op de Libris Literatuur Prijs, de prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Er staan dit jaar ook twee historische titels op de shortlist: Ik, Hollywood van Jan Van Loy en Het bloed in onze aderen van Miquel Bulnes.

Ik, Hollywood is een historische roman

- advertentie -over het leven van een filmtycoon waarin Jan Van Loy de belangrijkste episodes uit de Amerikaanse filmgeschiedenis (1909-1969) beschrijft.

Miquel Bulnes’ roman Het bloed in onze aderen speelt zich of tegen de achtergrond van een opstand van Marokkaanse Berbers tegen de Spaanse bezetters. Vanuit het Rifgebergte drijven de Berbers het Spaanse leger in de zomer van 1921 in zee. De Spaanse kapitein Augusto Santamaría weet als een van de weinigen te ontsnappen.

Aan de Libris Literatuur Prijs is een geldbedrag van vijftigduizend euro verbonden. De winnaar wordt op 7 mei bekendgemaakt tijdens eem traditioneel galadiner in een rechtstreekse uitzending van Nieuwsuur vanuit het Amstel hotel in Amsterdam. Vorig jaar won Yves Petry de prijs met zijn boek De maagd Marino.

judea-munt-2012
Foto: Heritage AuctionsEen antieke munt uit Judea is enkele…
De lichamen van de gebroeders de Witt opgehangen op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: