Historische trein op traject Zwolle – Lelystad

De trein op station Lelystad - Foto: Twitter / @Tobiaz

De trein op station Lelystad – Foto: Twitter / @Tobiaz

De historische trein Mat’24, bijgenaamd de Blokkendoos, rijdt zaterdag enkele keren over de nieuwe Hanzelijn tussen Zwolle en Lelystad.

Eigenlijk zou de trein een jaar geleden al over dit traject rijden maar dit kon toen niet doorgaan omdat de trein kapot was. Inwoners van Kampen, Zwolle, Lelystad en Dronten kochten vorig jaar kaartjes en kunnen die nu alsnog gebruiken. De nieuwe spoorverbinding tussen Zwolle en Lelystad bestaat nu precies een jaar.

De Mat’24 reed in de eerste helft van de vorige eeuw op het Nederlandse spoor.

Krantenbericht over de vrijlating van Kees Vellekoop - Delpher.nl
Krantenbericht over de vrijlating van Kees Vellekoop -…
Plaquette bij de Mozes en Aäronkerk – Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: