Hitler is geen ereburger meer van Nortorf

Adolf Hitler is niet langer ereburger van het stadje Nortorf in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Dat melden Duitse media deze week.

Het ereburgerschap werd Adolf Hitler in 1933 verleend, nadat hij aan de macht was gekomen. In veel plaatsen werd het ereburgerschap hem na de oorlog ontnomen maar in Nortorf gebeurde dat niet.

In 1993 werd er in de gemeenteraad al wel eens over het ereburgerschap gesproken, maar toen werd er geen besluit genomen. Nu is dat dus alsnog gedaan. Dit nadat inwoners van de stad de gemeenteraad middels een burgerinitiatief hadden gevraagd een eind te maken aan het ereburgerschap van Hitler. Ook de vooral gouwleider Hinrich Lohse is sinds deze week geen ereburger meer van Nortorf.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Kamp Westerbork tijdens de oorlogsjaren Rond de komende 4…
Horst Tappert als Derrick - Still YouTubeDe Duitse acteur

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: