Hitler-tentoonstelling Berlijn goed bezocht

Een tentoonstelling over Adolf Hitler in het Deutsches Historisches Museum in Berlijn wordt zo goed bezocht, dat het museum besloten heeft deze te verlengen.

De tentoonstelling getiteld Hitler und die Deutschen, Volksgemeinschaft und Verbrechen werd op 15 oktober geopend en zou eigenlijk op 6 februari aanstaande beëindigd worden. De afgelopen drie maanden werd te tentoonstelling door ruim 170.000 mensen bezocht. Bezoekers krijgen een beeld van de link tussen de Duitse maatschappij en Adolf Hitlers, die in 1933 aan de macht kwam.Aanvankelijk werd gevreesd dat de tentoonstelling veel neo-nazi’s zou trekken en dat die van de tentoonstelling een soort eerbetoon aan Hitler zouden maken. Dit is echter niet gebeurd.

- advertentie -

In het Deutsches Historisches Museum in Berlijn zijn meer dan zeshonderd voorwerpen uit de nazi-tijd bijeen gebracht. Ook zijn er honderden foto’s te bekijken. De tentoonstelling is niet alleen veel bezocht door Duitsers. Ook toeristen uit verschillende andere landen wisten de weg naar het museum de afgelopen maanden te vinden.

De Amerikaanse historicus James Kennedy houdt op zondag 16 januari de vierde…
Adolf EichmannNazi-kopstuk Adolf Eichmann had al in 1952 kunnen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: