Hoe Europa de vrede liet varen voor de Eerste Wereldoorlog

1914 - Hoe Europa de vrede liet varen voor de Eerste Wereldoorlog

1914 – Hoe Europa de vrede liet varen voor de Eerste Wereldoorlog

Boek over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in Europa, geschreven door Margaret Macmillan.

Aan het begin van de twintigste eeuw dachten veel mensen dat een lange periode van welvaart, vooruitgang en vrede was begonnen: 1913 was een bruisend en optimistisch jaar. Maar een jaar later begon voor Europa de bloedigste periode in haar geschiedenis, die mensenlevens en economieën verwoestte en aan het slot waarvan we onze wereldwijde invloed ook nog eens kwijt waren.

Hoe kon dit gebeuren? Wat is er eigenlijk gebeurd? In een fascinerende reconstructie laat Margaret MacMillan zien dat het niet alleen technologische en politieke ontwikkelingen, maar ook momenten van menselijke zwakheid waren die ertoe geleid hebben dat Europa op het pad richting rampspoed terechtkwam.

Margaret MacMillan studeerde aan Oxford University, alwaar zij nu hoofd van Trinity College is. Zij is ook hoogleraar aan de universiteit van Toronto. Ze is de achterkleindochter van David Lloyd George.

- advertentie -

1914 – Margaret Macmillan
Hoe Europa de vrede liet varen voor de Eerste Wereldoorlog

ISBN: 9789045024462
Uitgever: Atlas Contact
Hardcover, 848 pagina’s
Prijs: € 59,95

Bestel dit boek bij:

Ingang van het Warandepark - Foto: CC
Classicistische toegangspoorten met zicht op de grote fontein…
[caption id="attachment_39173" align="alignleft" width="220"] Geschiedenis van Scheveningen - Vroegste tijd tot 1875Boek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: