Hoge bedragen voor striptekeningen

Kuifje – Mannen op de maan

Bij een veiling in Brussel hebben tekeningen van de Belgische striptekenaars Hergé en Franquin veel geld opgebracht.

Voor een koffer met daarin tien lithografieën van Kuifje werd bijvoorbeeld 16.000 euro betaald. De Belgische striptekenaar Hergé, pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden.

Behalve de koffer met

- advertentie -Kuifje-lithografieën gingen er zondag ook verschillende originele Kuifje-albums onder de hamer. Deze brachten tot 5600 euro op. Geveild werden onder meer albums als Kuifje in het land van de Sovjets en Mannen op de maan. Een illustratie van striptekenaar André Franquin, geestelijk vader van stripfiguur Guust Flater, bracht 4600 euro op.

De veiling, georganiseerd door Banque dessinée, bracht in totaal 360.000 euro op.

Lees ook: Tekenaar Marc Verhaegen over stripboek Vincent van Gogh

OscarsDe historische film The King's Speech is de grote…
jane-russell-265
Jane Russel in de jaren veertigDe Amerikaanse actrice Jane…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: