Hoge onderscheiding voor Ernst W. Veen

Ernst W. Veen – Foto: Herman van Heusden

Ernst W. Veen heeft bij zijn afscheid als directeur van de Hermitage Amsterdam en de Nieuwe Kerk Amsterdam een hoge koninklijke onderscheiding ontvangen.

Veen werd benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding vandaag tijdens de afscheidsreceptie na zijn dertigjarige directoraat in De Nieuwe Kerk. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam reikte de onderscheiding uit. Veen combineerde sinds 2003 zijn De Nieuwe Kerk-functie met het directeurschapvan de door hem geïnitieerde Hermitage Amsterdam. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd treedt hij nu terug.

- advertentie -

Eerder werd Veen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. In 2009 ontving hij voor de oprichting van de Hermitage Amsterdam de hoogste onderscheiding van Amsterdam: de Gouden Medaille van de stad.

AviodromeNationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft surseance van betaling…
Speurtocht door Paleis Het Loo
Kinderen in Paleis het LooUit onderzoek van de Nederlandse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: