Hoger pensioen voor duizenden oud-mijnwerkers

Mijnwerker (DSM - DeMijnen.nl)

Mijnwerker (DSM – DeMijnen.nl)

De pensioenen van bijna 28.000 oud-mijnwerkers en mijnbeambten zijn overgedragen aan verzekeraar Aegon. Voor de oud-koempels is dat interessant. Hun pensioenen worden door de overdracht in januari namelijk met ruim acht procent verhoogd. De pensioenen van voormalige mijnbeambten gaan zelfs met ruim tien procent omhoog.

De mijnfondsen AMF en BFM houden begin januari op te bestaan. Aegon neemt het volledige vermogen van deze fondsen over. De service en administratie blijft de komende acht jaar verzorgd worden door AZL.

Limburgse economie

Volgens Aegon is het voor het eerst dat een fonds van het formaat van AMF wordt overgenomen door een verzekeraar. Maarten Edixhoven, directeur pensioenen, stelt dat het gaat om fondsen met een bijzonder verleden. Aegon sluit niet uit dat de hogere pensioenen positieve gevolgen kunnen hebben voor de Limburgse economie.

Meteoriet van Ellemeet (Sonnenborgh)De Utrechtse sterrenwacht Sonnenborgh is…
dbnl.org
dbnl.orgDe Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: