Holland Doc vier weken in teken luchtvaartgeschiedenis

Luchtvaartpionier Jan Hilgers (links) – Foto: HME

Themakanaal Holland Doc 24 staat vanaf zondag 5 augustus vier weken lang in het teken van de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart. De serie heeft als titel: ‘Columbus – Een bevlogen geschiedenis’.

De thema-uitzendingen worden steeds op zondagmiddag om één uur ’s middags uitgezonden. Op woensdagavonden worden de afleveringen om half negen ’s avonds herhaald.

Aankomende zondag wordt er afgetrapt met een uitzending over de beginperiode van de Nederlandse luchtvaart (1900-1924). In deze uitzending onder meer aandacht voor de Nederlandse luchtvaartpioniers.

- advertentie -

De week hierna wordt verteld hoe de Nederlandse luchtvaart gedurende het interbellum stapje voor stapje groeide naar volwassenheid. In de weken hierna aandacht voor oorlog & wederopbouw en voor de periode na de Tweede Wereldoorlog.

Afleveringen:

1 – De luchtvaart begint, 1900 – 1924
Zondag 5 augustus om 13.00 uur & woensdag 8 augustus om 20.25 uur

2 – De luchtvaart wordt volwassen
Zondag 12 augustus om 13.00 uur en woensdag 15 augustus om 20.25 uur

3 – Oorlog en wederopbouw
Zondag 19 augustus om 13.00 uur en woensdag 22 augustus om 20.25 uur

4 – De nieuwe pioniers
Zondag 26 augustus om 13.00 uur en woensdag 29 augustus om 20.25 uur

Still YouTubeAan de Grote Markt in Groningen werden vorige…
ArcheologieOp het terrein van een voormalige wasserij in Apeldoorn

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: