Holland Doc24 zendt Simon Schama’s Shakespeare uit

Themakanaal Holland Doc 24 zendt op 26 juni en 3 juli de tweedelige geschiedenisserie Simon Schama: Shakespeare opnieuw uit. In deze serie laat de Britse historicus Simon Schama zien hoe Shakespeare de Engelse geschiedenis op een geheel eigen wijze in zijn werk opnam.

William Shakespeare

In de tweedelige serie betoogt Simon Schama dat het onmogelijk te begrijpen is hoe Shakespeare ‘tijdloos’ werd, zonder te snappen hoezeer hij juist tot zijn eigen tijd hoorde. De historicus onderzoekt Shakespeare’s visie op Engeland, de Engelse cultuur en het koningschap aan de hand van zijn historische stukken en koningsdrama’s. Dit afgewisseld met Shakespeare’s diepste en ontroerendste monologen, uitgevoerd door bekende acteurs als Judi Dench.

- advertentie -

De eerste aflevering, This England, concentreert zich op Shakespeare’s eerste succes, Henry IV. Een stuk dat Engeland presenteerde op een kleurrijke manier: koningen en zakkenrollers, landgraven en prostituees, corrupte ridders en afgedankte soldaten. In de tweede aflevering, Hollow Crowns, onderzoekt Schama Shakespeare’s houding tegenover een ander groot onderwerp van zijn tijd: het koningschap. Hij kijkt naar de manier waarop Shakespeare’s koningstragedies Richard II, Hamlet, Macbeth en King Lear geïnspireerd zouden kunnen zijn door zijn eigen ervaringen als schrijver voor het hof van Elizabeth en James I.

De afleveringen zijn te zien op de woensdagen 26 juni en 3 juli 2013 om 20.26 uur op Holland Doc 24

Gerelateerde uitgaven:

cultuurkaart-cjp
CultuurkaartDe Cultuurkaart voor jongeren dreigde door bezuinigingen te verdwijnen,…
Voorkant van de eerste editie van Action ComicsBij een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: