Hollandse meesters te zien in Qatar

Museum of Islamic Art in Doha

In de hoofdstad van Qatar, Doha, is komend voorjaar een grote tentoonstelling te zien met werken van beroemde Hollandse meesters. De kunstwerken worden uitgeleend door het Rijksmuseum in Amsterdam.

Volgens het Rijksmuseum is het voor het eerst in de geschiedenis dat er werken uit de museumcollectie te zien zullen zijn in het Midden-Oosten. De kunstwerken worden van 11 maart tot en met 6 juni 2011 geëxposeerd in het Museum of Islamic Art in Doha.In totaal worden er vierenveertig werken uitgeleend. In Doha zullen onder meer werken van Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, Jan Steen en Albert Cuyp te zien zijn. Het Rijksmuseum:

- advertentie -

Het doel van de tentoonstelling is het Arabische publiek kennis te laten maken met de Nederlandse Gouden Eeuw. Bij de tentoonstelling verschijnt dan ook voor het eerst een publicatie in het Arabisch over de Gouden Eeuw.

Het Rijksmuseum heeft laten weten vaker te willen samenwerken met de Qatar Museum Authority, de instelling waar de musea van Qatar deel van uit maken.

weesp-porselein-kl
Foto: Gemeentemuseum WeespHet Gemeentemuseum Weesp heeft bij een veiling…
De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is misschien wel het meest…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: