Holocaust-memorabilia verkocht via eBay

Kampuniform te koop aangeboden via Auschwitz (Google Cache)

Kampuniform te koop aangeboden via Auschwitz (Google Cache)

Veilingwebsite eBay heeft een aantal Holocaust-objecten die op de site te koop werden aangeboden offline gehaald, nadat een Britse krant kritiek op de veilingssite had geuit.

Via de website werden zo’n dertig Holocaust-objecten te koop aangeboden, waaronder een kampuniform van een bakker die in Auschwitz om het leven kwam, schoenen van een gevangene en een tandenborstel uit een concentratiekamp. De veiling werd ontdekt door verslaggevers van de Britse krant Mail on Sunday.

Nadat de krant over de kwestie had gepubliceerd verwijderde eBay de bewuste advertenties. Het bedrijf heeft inmiddels excuses aangeboden en toegezegd 25.000 pond (29.000 euro) te doneren aan een goed doel. In een verklaring schrijft eBay dat een groot aantal medewerkers continu toezicht houdt op het aanbod en dat de Holocaust-objecten kennelijk door de mazen van het net zijn geglipt.

Toonkunst Rotterdam herdenkt Kristallnacht met concert in BerlijnIn…
Het Duitse blad Focus bracht de kunstzaak een week geleden in de publiciteit
Grote nazi-kunstschat ontdekt in woning in MünchenIn een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: