Holocaustmuseum Mechelen

Holocaustmuseum Mechelen

PRIKBORD – TIP: Kazerne Dossin in Mechelen, het splinternieuwe museum over Holocaust en mensenrechten, is aangrijpend en zeer informatief.

Het staat op de historische plaats waarvandaan tussen 1942 en 1944 28 treintransporten met 25.484 Joden en 352 zigeuners uit België en Noord-Frankrijk naar Auschwitz-Birkenau zijn vertrokken. Moet je zien! www.kazernedossin.eu

Afzender: Willy Schuyesmans

- advertentie -
Ook een bericht plaatsen op Historiek?

Boeken zoeken bij Bol.com:

willemsorde-giovanni-hakkenberg-gr
Giovanni Hakkenberg - Foto: Ministerie van DefensieGiovanni Narcis Hakkenberg,…
Torenstra op bezoek in Kasteel AmerongenIn het programma Verborgen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: