Hond op het slagveld van de Eerste Wereldoorlog

Een indrukwekkende foto van een hond die over een Duitse loopgraaf springt. Op de achtergrond zitten twee gehurkte soldaten. Honden waren tijdens de Eerste Wereldoorlog geregeld te zien rond de loopgraven. Ze werden, zoals deze hond, gebruikt om berichten over te brengen, maar ook om na bestormingen het slagveld op te gaan en identiteitsplaatjes (dog tags) van gesneuvelde soldaten op te halen.

Lees ook:‘Over the top gaan’ (in de Eerste Wereldoorlog)
…en: Hellehonden en ander dierenleed, 1914-1945
Meer Eerste Wereldoorlog
Boek: Een ode aan het dier in oorlogstijd
Dewey Defeats Truman (reddit)
In allerlei polls in allerlei media kreeg het publiek de afgelopen maanden…
Iets met de Franse slag doen - cc
Als we iets met de Franse slag doen, maken we ons er…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: