Honderden parachutisten gedropt boven Ginkelse Heide

Parachutisten boven de Ginkelse Heide tijdens een eerdere herdenking

Parachutisten boven de Ginkelse Heide tijdens een eerdere herdenking

Boven de Ginkelse Heide bij Ede worden zaterdag zo’n zeshonderd parachutisten gedropt. De dropping maakt onderdeel uit van de jaarlijkse herdenking van de Slag bij Arnhem.

Op 17 september 1944 ging Operatie Market Garden van start. De geallieerden probeerden met een groot offensief een snelle bevrijding van West-Europa te bewerkstelligen. Het had het begin van de bevrijding van Zuid-Nederland moeten zijn, maar de Slag om Arnhem werd op 25 september 1944 verloren. De oorlog duurde hierdoor nog ruim een half jaar langer.

Net als voorgaande jaren en net als in 1944, worden zaterdag bij Ede parachutisten gedropt. De ongeveer zeshonderd parachutisten, afkomstig uit Nederland, Belgiè, Engeland, Canada, Duitsland en Amerika, springen onder toeziend oog van duizenden geïnteresseerden uit historische Dakota’s en Herculestoestellen. De droppingen duren tot twee uur ´s middags.

Vanwege de activiteiten is de provinciale weg tussen Ede en Arnhem, de N224, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

- advertentie -

Boeken over de Slag om Arnhem:

Still uit de anti-nazifilm
Still uit de filmIn een archief in België…
Treinstation van Sobibor (foto: Jacques Lahitte)Staatssecretaris Martin van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: