Hoorn in teken van 125 jaar Coca-Cola

In het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is zondag de speciale expositie ‘125 Jaar Coca-Cola’ geopend. Naast een acht meter hoge colafles werd het geveldoek van de expositie-affiche onthuld door Hessel de Jong, directeur Coca-Cola Nederland, en Hans Stuijfbergen, directeur Museum van de Twintigste Eeuw.

Het museum zal de komende maanden geheel in het teken staan van de geschiedenis van het meest bekende frisdrankmerk ter wereld. Zo zijn er verschillende oude affiches, advertenties en objecten te zien.- advertentie -

Het frisdrankmerk werd in de negentiende eeuw ontwikkeld door de apotheker John Stith Pemberton (1831–1888) en groeide uit tot één van de populairste frisdranken ter wereld.

Teksten, foto’s, advertenties, commercials, honderden originele Coca-Cola objecten als koelkasten, flesjes, blikjes, affiches, dienbladen, glazen vertellen in het museum de historie van het bekende frisdrankmerk. In een filmzaal worden historische films vertoond, displays geven een beeld van het bottelen van de bekende flesjes, blikken en emaile borden tonen de mooiste reclame-uitingen. Ook het MuseumCafé en de MuseumShop van het Museum van de Twintigste Eeuw zijn deze zomer helemaal in ‘Coke-sfeer’.

De expositie is tot en met 4 september te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw. Na de expositie gaat het museum korte tijd dicht. Half oktober wordt het museum heropend in een voormalig gevangeniscomplex bij de Hoornse Haven, op het Oostereiland.

Lees ook: Coca-Cola, 125 jaar ‘verkwikkend en verfrissend’

Reportage EenVandaag:

sitestat

Documentaire: de geschiedenis van Coca-Cola

frans-hals-regenten-gasthuis-gr
Groepsportret van de regenten van het St. Elisabeths of…
[caption id="attachment_11231" align="alignleft" width="265"]HeinekenDe Hermitage Amsterdam heeft in Heineken een nieuwe hoofdsponsor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: