Dark
Light

Hoorn in teken van 125 jaar Coca-Cola

Auteur:
1 minuut leestijd

In het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is zondag de speciale expositie ‘125 Jaar Coca-Cola’ geopend. Naast een acht meter hoge colafles werd het geveldoek van de expositie-affiche onthuld door Hessel de Jong, directeur Coca-Cola Nederland, en Hans Stuijfbergen, directeur Museum van de Twintigste Eeuw.

Het museum zal de komende maanden geheel in het teken staan van de geschiedenis van het meest bekende frisdrankmerk ter wereld. Zo zijn er verschillende oude affiches, advertenties en objecten te zien.



Het frisdrankmerk werd in de negentiende eeuw ontwikkeld door de apotheker John Stith Pemberton (1831–1888) en groeide uit tot één van de populairste frisdranken ter wereld.

Teksten, foto’s, advertenties, commercials, honderden originele Coca-Cola objecten als koelkasten, flesjes, blikjes, affiches, dienbladen, glazen vertellen in het museum de historie van het bekende frisdrankmerk. In een filmzaal worden historische films vertoond, displays geven een beeld van het bottelen van de bekende flesjes, blikken en emaile borden tonen de mooiste reclame-uitingen. Ook het MuseumCafé en de MuseumShop van het Museum van de Twintigste Eeuw zijn deze zomer helemaal in ‘Coke-sfeer’.

De expositie is tot en met 4 september te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw. Na de expositie gaat het museum korte tijd dicht. Half oktober wordt het museum heropend in een voormalig gevangeniscomplex bij de Hoornse Haven, op het Oostereiland.

Lees ook: Coca-Cola, 125 jaar ‘verkwikkend en verfrissend’

Reportage EenVandaag:

sitestat

Documentaire: de geschiedenis van Coca-Cola

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×