Hoorn van de Gouden Eeuw is straks virtueel te bezoeken

Het Westfries Museum in Hoorn heeft een virtuele wandeling door de stad Hoorn in 1650 laten ontwikkelen. Om het project naar het publiek te brengen zijn nog verschillende speciale brillen, computers, besturingsapparatuur en gamestoelen nodig. Hiervoor heeft het museum een crowdfundingcampagne op touw gezet.


Volgens het museum gaat het om een geavanceerd project waarbij gebruik gemaakt wordt van de allernieuwste technieken. Bezoekers moeten straks met een Oculus Rift, een virtual reality bril, door de stad kunnen wandelen. De afgelopen 3,5 jaar is gewerkt aan het digitaal nabouwen van Hoorn in 1650.

Het gaat om een samenwerking tussen het Westfries Museum en creative director Rob Tuytel. Het museum:

Het resultaat van die samenwerking is ‘De Gouden Eeuw VR’. Een virtuele tijdreis naar de glorietijd van de stad Hoorn. Gemaakt voor de Oculus Rift: de bril die momenteel een revolutie teweeg brengt in de wereld van virtual reality. De bril reageert op de bewegingen van je hoofd. Daardoor voelt het rondkijken in een virtuele omgeving heel natuurlijk aan.

Het museum wil nu geld bijeenbrengen voor 35 speciale stoelen en Oculus Rift brillen met bijbehorende computers, koptelefoons en besturingsapparatuur, die nodig zijn om het project verder uit te rollen. Er is in totaal 32.000 euro nodig. Het project ondersteunen kan via www.voordekunst.nl/wfm

- advertentie -

Informatie-video:

UnescoOp voordracht van de ministers van OCW, Buitenlandse…
Onderzoekers van de KU Leuven zijn erin geslaagd om bier uit 1842…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: