Houtsnedes M.C. Escher geveild voor 9031 euro

Afb: De Eland/Van Gendt Book Auctions

De houtsnedes van de Nederlandse lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898-1972) die onlangs in een kringloopwinkel werden gevonden, zijn dinsdag geveild voor een bedrag van 9031 euro.

De werken werden onlangs door een particulier in een boek gevonden. Afgelopen dinsdag werden ze bij veilinghuis De Eland/Van Gendt Book Auctions in Diemen geveild. De houtsnedes dateren 1932 en werden allemaal door Escher zelf gesigneerd. Ze zaten in een boek getiteld XXIV Emblemata dat zijn Zinne-Beelde.Het veilinghuis verwachtte dat de werken tussen de 1500 en 2500 euro op zouden brengen. Uiteindelijk werden de houtsnedes dus afgehamerd op 9031 euro.

- advertentie -

Maurits Cornelis Escher werd onder meer bekend met zijn houtsneden en lithografieën met ingenieuze ruimtelijke constructies. Een van zijn topstukken is het werk Metamorphose II.

renoir-main-de-coco
Main de Coco - Auguste Renoir, 1896Bij Christie's Amsterdam…
De muurschildering - Still YouTubeIn Rotterdam is woensdag een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: