Dark
Light

Houtsnedes M.C. Escher geveild voor 9031 euro

Auteur:
1 minuut leestijd

Afb: De Eland/Van Gendt Book Auctions
De houtsnedes van de Nederlandse lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898-1972) die onlangs in een kringloopwinkel werden gevonden, zijn dinsdag geveild voor een bedrag van 9031 euro.

De werken werden onlangs door een particulier in een boek gevonden. Afgelopen dinsdag werden ze bij veilinghuis De Eland/Van Gendt Book Auctions in Diemen geveild. De houtsnedes dateren 1932 en werden allemaal door Escher zelf gesigneerd. Ze zaten in een boek getiteld XXIV Emblemata dat zijn Zinne-Beelde.



Het veilinghuis verwachtte dat de werken tussen de 1500 en 2500 euro op zouden brengen. Uiteindelijk werden de houtsnedes dus afgehamerd op 9031 euro.

Maurits Cornelis Escher werd onder meer bekend met zijn houtsneden en lithografieën met ingenieuze ruimtelijke constructies. Een van zijn topstukken is het werk Metamorphose II.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×