Huis Doorn vecht voor toekomst

Foto: www.huisdoorn.nl

Huis Doorn is momenteel hard op zoek naar donateurs zodat het museum ondanks halvering van de subsidie toch open kan blijven.

Het landhuis in Doorn werd landelijk bekend door de Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941) die aan het eind van de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vluchtte. Aanvankelijk woonde hij in kasteel Amerongen, maar in 1919 kocht hij uit eigen middelen Huis Doorn. Vanaf 1920 tot aan zijn dood in 1941 woonde hij vervolgens in het statige huis. Na de oorlog besloot de regering het huis met de inventaris uit de Duitse paleizen te confisqueren. Sindsdien isHuis Doorn een rijksmuseum dat jaarlijks ongeveer 25.000 mensen trekt.

- advertentie -

Eerder dit jaar liet de Raad voor Cultuur weten de subsidie aan het museum te willen halveren. Hierdoor dreigt sluiting. De Stichting Vrienden van Huis Doorn is nu op zoek naar donateurs zodat het museum toch open kan blijven. Het museum:

Huis Doorn moet open blijven. De bijzondere ervaring om oog in oog te staan met de cultuur en leefstijl van de keizer, één van de belangrijkste heersers uit de internationale geschiedenis, is uniek. Ook in verband met de de herdenking van de Eerste Wereldoorlog is het verhaal dat Huis Doorn vertelt onvervangbaar.

Stichting Vrienden van Huis Doorn roept sympathisanten ook op contact op te nemen met politieke partijen en leden uit de Tweede Kamer zodat die hun invloed kunnen aanwenden om sluiting te voorkomen. Via de website van de stichting kan een ondersteuningsbetuiging verstuurd worden. Op de website is ook informatie te vinden over het donateurschap.

Granaatappel - Foto: CCHet paviljoen van Israël dat momenteel…
Croquetspel - Winslow Homer, 1864Op de zogenaamde Klosbaan van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: