Huis Steve Jobs is historisch erfgoed

Het huis waar de eerste Apple-computers gemaakt werden - Foto: CC/Mathieu Thouvenin

Het huis waar de eerste Apple-computers gemaakt werden – Foto: CC/Mathieu Thouvenin

Het huis waar Apple-oprichter Steve Jobs opgroeide is historisch erfgoed. Een historische commissie van het stadje Los Altos heeft dat bepaald.

Apple 1

Apple 1


Het huis is belangrijk omdat Jobs hier, samen met zijn studievriend Steve Wozniak, de eerste Apple-computers maakte. De twee maakten deze vroege personal computer met de hand in de garage van het huis.

Nadat het duo erin was geslaagd vijfentwintig Apple 1 machines te verkopen, werd de Apple Corporation opgericht. Wozniak bouwde de computers en Jobs hield zich vooral bezig met de marketing en het bedenken van verbeteringen.

Wie vandaag de dag een Apple 1 in bezit heeft is spekkoper. De oude computers worden geregeld geveild en brengen dan honderdduizenden euro’s op.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat het huis in Los Altos waar de eerste computers gemaakt werden, zoveel mogelijk in oude staat blijft. Het huis is momenteel eigendom van Patricia Jobs, de zus van de in 2011 overleden Apple-oprichter

Mugshot van Lee Harvey OswaldToen Lee Harvey Oswald…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: