Huizen in Delft in de 16de en 17de eeuw

Huizen in Delft in de 16de en 17de eeuw

Huizen in Delft in de 16de en 17de eeuw

Na de brand in Delft van 1536 moest een groot gedeelte van de stad herbouwd worden. Door de duurzaamheid van deze, veelal in baksteen opgetrokken huizen bestaan veel van deze 16de-eeuwse huizen nu nog.

In de 17de eeuw werden ze vergroot en gemoderniseerd. Huizen in Delft beschrijft de uiteenlopende architectuur van de gevels en de verschillende typen huizen, zoals het diepe en het brede huis. Daarnaast wordt ingegaan op de constructieve en decoratieve aspecten, zoals kapconstructies en trappen. Kortom, een zeer volledig beeld van de 16de en 17de-eeuwse huizen die Delft rijk is.

Huizen in Delft biedt een fraai overzicht van het gebouwde Delftse erfgoed uit de 16de en 17de eeuw. Bouwhistoricus Wim Weve maakte dit boek in samenwerking met de gemeente Delft. De informatie over de huizen is mede gebaseerd op de dagelijkse praktijk van monumentenzorg. Daarnaast zijn bouwhistorische observaties, verbouwingstekeningen en historische kaarten

Huizen in Delft – Wim Weve
In de 16de en 17de eeuw

ISBN: 9789066303386
Uitgever: WBOOKS
Gebonden, 275 pagina’s
Prijs: € 24,95

Bestel dit boek bij:

Of bij:

De eeuw van Brussel, biografie van een wereldstad…
[caption id="attachment_38617" align="alignleft" width="220"] De gecensureerde oorlog - Louis ZweersMilitaire voorlichtingsdiensten zoals…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: