Hummelo stuk ouder dan gedacht

Het Gelderse plaatsje Hummelo is een stuk ouder dan gedacht. Dat meldt dagblad de Gelderlander.

Tot voor kort ging men er van uit dat Hummelo rond 800 na Christus ontstond. Archeologisch onderzoek, uitgevoerd door het Archeologisch Dienstencentrum (ADC), heeft echter aangetoond dat er al tweehonderd jaar eerder sprake was van bewoning.

Sleuvenonderzoek toonde eerder al aan dat er al langer mensen in het gebied woonden. Nu zijn er in de bodem ook scherven van aardewerken potten, waterputten en huispalen gevonden. Veel van de stukken dateren uit de vroege Middeleeuwen.

- advertentie -
gpnv-veldarcheologie-prijs
Grote Prijs der Nederlandse VeldarcheologieDe Grote Prijs der Nederlandse…
Aankomst Willem I in Scheveningen in 1813
Op de boulevard van Scheveningen is woensdag een driehonderd jaar oud kanon

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: