Hyves komt met online fakkelcampagne

Afb: Hyves
Het sociale netwerk Hyves heeft maandag in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei een online fakkelcampagne gelanceerd. Doel van de campagne is om Nederlanders te betrekken bij het thema Vrijheid geef je door en het herdenken en vieren van 4 en 5 mei.

In 2010 werkte het sociale netwerk al samen met het nationale herdenkingscomité. Dit jaar kunnen Hyvers een digitale fakkel op het Hyves-profiel plaatsen om aan te geven dat ze betrokken bij de herdenking. Daarnaast is er een speciale pagina ontwikkeld waar leden van Hyves uitgedaagd worden met elkaar in gesprek te gaan over het thema Vrijheid geef je door.

Op 4 mei om acht uur ’s avonds zal er naar aanleiding van Dodenherdenking twee minuten

- advertentie -“digitale stilte” zijn op Hyves. Dan wordt een gedicht getoond van Charlotte Fontijne, winnares van de gedichtenwedstrijd van het Nationaal Comité.

Nine Nooter, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei:

Ruim tachtig procent van de Nederlanders vindt herdenken en vieren belangrijk. Daar wordt met deze actie gehoor aan gegeven. Het zou geweldig zijn als Nederlanders ook nu weer en masse laat zien dat ze herdenken, vieren en de vrijheid een warm hart toedragen. En dat zij de vrijheid doorgeven.

In 2010 namen volgens Hyves meer dan een half miljoen mensen deel aan de herdenkingsactie.

Homomonument in Amsterdam - Foto: CCMinister Marja van Bijsterveldt…
Monument op de DamHet Centrum Informatie en Documentatie Israël…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net