Ian Kershaw over de laatste maanden van het Derde Rijk

Omslagfoto van het boek

Bij uitgeverij Spectrum verschijnt over enkele dagen een boek waarin de Britse historicus Ian Kershaw schrijft over de laatste maanden van het Derde Rijk.

Ian Kershaw wordt door velen gezien als dé expert waar het Adolf Hitler en nazi-Duitsland betreft. Zijn biografische tweeluik over Hitler – Hoogmoed en Vergelding – werd een wereldwijde bestseller. Daarnaast is zijn boek Keerpunten beroemd. Hierin schreef hij over tien ingrijpende beslissingen die in de eerste achttien maanden van de oorlog werden genomen en de loop van de oorlog voorgoed veranderden.Nu heeft Kershaw zich dus vastgebeten in de laatste fase van de oorlog. In zijn boek Tot de laatste man staat hij onder meer stil bij de vraag waarom Hitlers zelfvernietigende orders tot het einde toe door zijn officieren werden gehoorzaamd en welke bestuursmechanismen hem in staat stelden Duitslands lot te bepalen. Verder gaat hij onder meer in op de vraag welke alternatieven de Duitsers, burgers en soldaten, gedurende de laatste fase van de oorlog eigenlijk hadden.

- advertentie -

De Nederlandse vertaling veschijnt begin volgende maand bij uitgeverij Spectrum. De Engelse versie, getiteld The End – Hitler’s Germany (1944-45), verschijnt binnenkort bij Penguin Books.

NIODHet Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) heeft recentelijk haar…
Operatie Market GardenEr komt een speciale applicatie voor de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: