Idaho

Vlag van Idaho

Vlag van Idaho


In het noordoosten gelegen staat van Amerika. Bijnamen van de staat Idaho zijn Gem Sate en Potato State. Idaho heeft een totale oppervlakte van 216.632 km², waarvan slechts 1 procent uit water bestaat, en ongeveer 1,4 miljoen inwoners. Hoofdstad van Idaho is Boise.

De staat Idaho werd voor de komst van Europeanen bevolkt door indianenstammen zoals de Nez Perce en Shoshone-indianen. Ook nu nog zijn er in de staat enkele grote reservaten te vinden waar indianen leven.

De eerste westerlingen die het gebied bereikten en verkenden waren Meriwether Lewis and William Clark. In opdracht van de toenmalige Amerikaanse president Thomas Jefferson maakten ze in 1805 een reis door het continent. Na deze reis volgden al snel andere Amerikanen hun voorbeeld en bevolkten ze het gebied.

- advertentie -

De staat Idaho in het rood gemarkeerd

De staat Idaho in het rood gemarkeerd

Idaho werd op 4 maart 1863 officieel een Amerikaans Territorium. Dik bevolkt was het gebied toen nog niet. Er woonden toen ongeveer 17.000 mensen. Wel reisden er veel mensen door het gebied. Vooral tijdens de Goldrush van Californië van 1849.

Op 3 juli 1890 trad Idaho officieel, als 43ste, toe tot de Verenigde Staten.

Link:

Vlag van Hawaii Amerikaanse staat die ook wel Aloha…
Vlag van Illinois Noordelijke staat van Amerika met de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: