Ierse schrijfster Maeve Binchy (72) overleden

Maeve Binchy – Foto: CC

De Ierse schrijfster Maeve Binchy is maandag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC dinsdag.

Maeve Binchy werd op 28 mei 1940 geboren in Dublin en groeide op in de stad Dalkey. Ze was de oudste dochter van een advocaat en een verpleegster. In Dublin studeerde ze geschiedenis.

Tijdens de zomervakanties deed ze een ding veel: verhalen schrijven.

- advertentie -En daar bleek ze goed in. In 1969 kreeg ze dankzij een van haar verhalen een column aangeboden in de Irish Times. Haar carrière als schrijfster begon toen echt.

Maeve Binchy groeide uit tot een van de populairste schrijfsters van Groot-Brittannië. Ze werd onder meer bekend om haar humoristische beschrijvingen van het leven in kleinere dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Van haar boeken werden er wereldwijd meer dan veertig miljoen verkocht.

Tot haar bekendste boeken behoren Het huis op Tara Road, Een zaterdag in september en Vrienden voor het leven. Die drie boeken werden ook verfilmd.

Sagrada FamíliaDe Sagrada Família in Barcelona krijgt een berschermlaagje…
Paus Benedictus XIV
Colosseum in RomeHet Colosseum in Rome, het bekendste Romeinse

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: