‘IJspret’, toen en nu

We hebben er een aardige winterperiode opzitten. Natuurlijk was er de zogenaamde ijspret en sneeuwballenlol. Vorst en bovenal veel sneeuw zorgden echter ook voor ellenlange files op de snelwegen. Voor uitvallende treinen en een dichtgevroren IJsselmeer. De schaatsen konden even uit het vet, maar er werd ook veel geklaagd. Op buren bijvoorbeeld die hun stoepje niet schoonveegden. En er werd gefoeterd, op de leidinggevende van de treinmaatschappijen bijvoorbeeld als er weer eens een trein uitviel of grote vertraging opliep.

In de oorlogsjaren 1941 en 1942 vroor het ook dat het kraakte en viel er óók een grote hoeveelheid sneeuw. Het Polygoon-journaal maakte er ooit een mooie reportage over met aansprekende plaatjes van sneeuwruimende scholieren, rijdende (!) treinen, bevroren kanalen en natuurlijk de Elfstedentocht.

Kijk en vergelijk…

- advertentie -


Een reactie achterlaten kan hier

De Keulse Dom, de oudste kathedraal van Duitsland, is zijn belangrijkste klepel…
kleding
KledingkastDe mens begon zo'n 170.000 jaar geleden met het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: