IKEA opent eigen museum

In de Zweedse plaats Älmhult wordt donderdag het IKEA Museum geopend. Er is gekozen voor Älmhult omdat IKEA-oprichter Ingvar Kamprad daar in 1943 de eerste vestiging van het bedrijf opende.

Het museum is zelfs gevestigd ín het originele pand. Er is 2,5 jaar aan gewerkt. Bezoekers krijgen in het museum een overzicht van de geschiedenis van het bedrijf en de verschillende interieurs die het in de loop der tijd heeft verkocht. Het museum geeft zo ook een overzicht van zo’n zeventig jaar Zweeds design.

Om de interieurs bij elkaar te krijgen, moesten de conservatoren ook allerlei vlooienmarkten en online marktplaatsen langs. Spullen namaken wilde men namelijk niet. In het museum zijn alleen originele IKEA-objecten te vinden.

Ingvar Kamprad was pas 17 jaar toen hij in 1943 de eerste vestiging van het bedrijf opende. IKEA staat voor de initialen van zijn eigen naam (IK) én de eerste letters van Elmtaryd en Agunnaryd (EA), respectievelijk de boerderij en het dorp waar Kamprad opgroeide. De oprichter leeft nog altijd. Hij is een van de rijkste mensen ter wereld.

- advertentie -

Boek: Creatief met IKEA

Huwelijksportretten Marten & Oopjen in Het Klokhuis
Aankomende vrijdag (1 juli, 18.25 uur NPO 3) zendt Het Klokhuis een…
Drents Museum - cc
Komend najaar is in het Drents Museum een grote tentoonstelling te zien…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: