IKON zendt Indië-docu uit op 15 augustus

Foto: IKON

In het kader van de jaarlijkse Indië-herdenking zendt de IKON op woensdag 15 augustus de korte documentaire De gans eet het brood van de eenden op uit.

Deze documentaire, die in 1990 voor het eerst werd uitgezonden, vertelt het verhaal van Anne-Ruth Wertheim die van haar achtste tot haar tiende opgesloten zat in een vrouwenkamp op Java. Samen met haar moeder, broertje en zusje bracht ze een groot deel van haar kindertijd in gevangenschap door. De vader vanAnne-Ruth zat in een mannenkamp.

- advertentie -

In het kamp maakte de moeder van Anne-Ruth een ganzenbord. ’s Avonds, met het licht van het peertje boven in de zaal, speelden ze het spel. Aan de hand van dit ganzenbord en tekeningen die Anne-Ruth in het kamp maakte, vertelt ze haar verhaal aan kinderen die nu zo oud zijn als zij toen.

De door Lioni Schrederhof geregisseerde documentaire wordt woensdag 15 augustus uitgezonden op Nederland 1, 11.34-12.00 uur.

De aangekochte tabaksdoos - Foto: ScheepvaartmuseumHet Scheepvaartmuseum in Amsterdam…
Beruchte tekst boven de toegangspoort van Auschwitz
De spreuk boven de toegangspoort van AuschwitzEen Duitse radio-presentatrice…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: