Ilja Leonard Pfeijffer schrijft nieuwe theaterversie Het Achterhuis

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer werkt aan een nieuwe theaterversie van Het Achterhuis. Het theaterstuk over de onderduiktijd van Anne Frank wordt volgens de makers intiemer dan de versie die recent in Theater Amsterdam werd opgevoerd. Dat meldt de Volkskrant vrijdag.

Begin dit jaar vervielen de auteursrechten op de originele versie van Het Achterhuis, het dagboek van Anne Frank. De schrijver kon hierdoor aan de slag met het maken van een nieuwe theaterversie. In tegenstelling tot vroeger hoefde hiervoor geen toestemming meer gevraagd worden aan het Anne Frank Fonds in Basel.

In het nieuwe stuk zal de focus niet alleen op Anne Frank liggen. Ook andere onderduikers komen aan bod. Het theaterstuk wordt geregisseerd door Johan Doesburg en geproduceerd door Arjan Stuurman. Laatstgenoemde zegt tegenover de Volkskrant een “kleine, intieme voorstelling” voor ogen te hebben, waarin niet “voor de zoveelste keer het verhaal van Anne Frank van a tot z wordt verteld.”

“Ik heb met Doesburg afgesproken dat er geen Duitsers met laarzen en slecht zittende uniformen op toneel verschijnen. Tegelijk blijven we trouw aan het verhaal en de omstandigheden van toen; in de nieuwe bewerking zullen we niet ineens in een kelder in de Bijlmer zitten, bij wijze van spreken.”

De voorstelling moet in oktober 2017 in première gaan.

Lees ook: Anne Frank (1929-1945) – En haar dagboek ‘Het Achterhuis’
Boek: Het Achterhuis. Dagboekbrieven (12 juni 1942 – 1 augustus 1944)

Deel van de Atlantikwall tussen Katwijk en Wassenaar (wiki)
In juni worden de bunkers van de Atlantikwall voor één dag opengesteld…
COVER Prooi wordt jager
Bij uitgeverij Just Publishers verschijnt komende week het boek Een prooi wordt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: