Impresario Wout van Liempt (95) overleden

Theaterzaal van Carré – Foto: CC/Andreas Praefcke

Theaterzaal van Carré – Foto: CC/Andreas Praefcke

Afgelopen zondag is in Scheveningen de Nederlandse impresario Wout van Liempt op 95-jarige leeftijd overleden. Hij werkte samen met een groot aantal bekende Nederlandse artiesten.

Wout van Liempt organiseerde al tijdens de oorlog optredens. De artiesten traden op in het café van zijn ouders in Oudkarspel en werden na afloop betaald met voedsel.


Na de oorlog richtte Van Liempt het  Nederlands Theaterbureau op. Hij werkte samen met een groot aantal bekende artiesten waaronder Toon Hermans, Lou Brandy, Johnny Jordaan, Kees Brusse en Henriëtte Davids. Het bekendst werd hij als de impresario van cabaretier Wim Kan.

- advertentie -

Internationale artiesten

De in Harlingen geboren Van Liempt programmeerde een groot aantal voorstellingen in Carré en boekte grote internationale artiesten. Door zijn toedoen kwamen bijvoorbeeld artiesten als Louis Armstrong, Edith Piaf en Duke Ellington naar Nederland.

Wout van Liempt overleed tien dagen na zijn 95ste verjaardag.

Gibraltar op een Britse ansichtkaart, circa 1909Gibraltar, een Britse…
George Duke - Foto: CC / Chris Hakkens…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: