‘In de rij voor Anne Frank’ verkocht aan Amerika

De NOS-documentaire In de Rij voor Anne Frank van regisseur Robert Schinkel is aangekocht door de Amerikaanse publieke omroep. Dat meldt de NOS.

Anne Frank

Anne Frank

De documentaire zal uitgezonden worden door ten minste dertien publieke televisiestations in de Verenigde Staten. Dit najaar is In de Rij voor Anne Frank daarnaast nog te zien bij de Belgische VRT. Verder is er volgens de NOS interesse uit nog zo’n twintig andere landen, waaronder Japan, Israël, Brazilië, Zuid-Korea en Duitsland.

Voor de documentaire werd een jaar lang de rij bezoekers gevolgd die iedere dag voor het Anne Frank Huis in Amsterdam staat. Via persoonlijke verhalen van negen mensen uit de hele wereld en aan de hand van tweeëntwintig meisjes die in hun eigen taal passages voorlezen uit Annes dagboek, wordt het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld en in beeld gebracht. De hoofdpersonen zijn zowel voor als na hun bezoek aan het Achterhuis te zien. Als ze het huis uitkomen, koppelen ze hun eigen verhaal aan dat van Anne Frank.

De NOS zond In de rij voor Anne Frank dit voorjaar uit aansluitend aan de Nationale Herdenking.

- advertentie -

Terugkijken: ‘In de rij voor Anne Frank’

Pink Moon - M. Busser
In september verschijnt de film Patria. Volgens filmdistributeur Pink Moon gaat het…
Herbert WichmannIn 1940 stuurde Adolf Hitler zo'n twintig…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: