In een tienerkamer luisteren naar de Golden Earring

Golden Earring

Het Haags Historisch Museum heeft een tentoonstelling samengesteld over de Golden Earring. In de tentoonstelling staan heden, verleden en toekomst van Neerlands oudste rockband centraal.

De tentoonstelling, getiteld Golden Earring – Back Home, is georganiseerd naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de band. Golden Earring werd in 1961 opgericht en ontwikkelde zich al snel tot het vlaggeschip van Beatstad Den Haag. Aanvankelijk heette de band overigens Golden Earrings.In 1969 verloor de band één ring. Vanaf dat moment was de groepsnaam Golden Earring.

- advertentie -

In het Haags Historisch Museum kan straks onder meer in een tienerkamer uit de jaren zestig geluisterd worden naar muziek van de Haagse rockband. De tentoonstelling besteedt daarnaast ook aandacht aan de (internationale) successen van de band in de jaren zeventig en aan de vernieuwingen die de band in de decennia hierna steeds wist toe te passen. Het museum:

De tentoonstelling geeft een rijk beeld van de band aan de hand van tal van singles, lp’s, posters, t-shirts, portretten en originele instrumenten, zoals het drumstel van Cesar Zuiderwijk uit de jaren zeventig, gebruikt in onder andere de videoclip van ‘Radar Love’. De tentoonstelling vormt een feest van herkenning: proef de sfeer van het Haagse uitgaansleven in de jaren ’60 en ’70 en laat je meevoeren met de herinneringen aan de band van deelnemers aan de Haagse verhalentafel.

De tentoonstelling werd voorbereid in samenwerking met Museum RockArt en loopt van 3 september 2011 tot en met 26 februari 2012.

Foto: Still YouTubeDe auto waarmee Karst Tates twee jaar…
Ashford & SimpsonDe Amerikaanse songwriter Nick Ashford is maandag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: