‘In Europa’ verschijnt in het Chinees

In Europa – Geert Mak

Chinese uitgevers zijn zeer geïnteresseerd in uitgaven over onder meer de Nederlandse geschiedenis en ons cultureel erfgoed. Dat meldt Amsterdam University Press (AUP).

Volgende week wordt in Beijing de Beijing International Book Fair (BIBF), een van de grootste boekenbeurzen ter wereld. Nederland is dit jaar gastland. Staatssecretaris Halbe Zijlstra opent de beurs aankomende woensdag samen met de Chinese minister van Cultuur.Volgens het Nederlands Letterenfonds zullen er vanaf volgende week tientallen Nederlandse boeken in het Chinees verschijnen. De klassieker De Donkere Kamer van Damocles van Willem Frederik Hermans bijvoorbeeld maar ook Geert Mak’s lijvige geschiedeniswerk In Europa wordt in het Chinees uitgebracht worden.

- advertentie -

Verder verschijnen binnenkort onder meer werken van schrijvers als Cees Nooteboom en Herman Koch in het Chinees.

Naast schrijvers, vormgevers en illustratoren zijn ook zestien Nederlandse uitgeverijen meegereisd naar China om kennis te maken met de Chinese boekenmarkt. Auteur Geert Mak behoort ook tot de aanwezigen.

Nederland toont in Beijing niet alleen boeken. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen over de Nederlandse cultuur. Naar aanleiding van een handelsmissie is de komende maanden ook een beroemd portret van Vincent van Gogh in Beijing te zien.

Foto: Still YouTubeGoran Hadzic, de voormalige leider van de…
De brand brak rond half vijf uitIn het Drentse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: