Infographic: Historische schaatsrecords

Schaatsrecords

Schaatsrecords

Sinds 1950 zijn er al 369 wereldrecords geschaatst op een Olympische afstand. In zo’n zestig jaar tijd is het wereldrecord op de 1000 meter bijvoorbeeld met 22 seconden verbeterd.

Schaatssponsor Beslist.nl maakte naar aanleiding van de Olympische Spelen in Sotsji een infographic waarin het verloop van de Olympische schaatsrecords sinds 1950 onder de loep wordt genomen. Naast het verloop van de wereldrecords wordt ook gekeken naar de invloed van het materiaal op het rijden van wereldrecords – bijvoorbeeld de steeds snellere schaatspakken en de klapschaats.

De infographic

Wereldrecords schaatsen

Charles Jewtraw won de eerste gouden medaille bij het schaatsen
Schaatswedstrijd tijdens de Winterspelen van 1928 in Sankt…
De beroemde barokstad in Saksen, het Florence aan de Elbe, werd in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: