Inhoud TV Canon bekend

Zestig jaar televisie

Na enkele maanden is eindelijk bekend welke zestig programma’s een plek hebben gekregen in de TV Canon. De inhoud van de canon werd vrijdag tijdens een marathonuitzending bekendgemaakt.

De afgelopen maanden kon er op internet, in twaalf categorieën, gestemd worden op de beste televisieprogramma’s. De verkiezing is georganiseerd omdat de televisie in Nederland dit jaar zestig jaar bestaat. Er werden in totaal 52.000 stemmen uitgebracht.Vrijdag werd bekendgemaakt welke vijf programma’s er per categorie een plek in de canon hebben verdiend. In de categorie Jeugd zijn dat bijvoorbeeld Swiebertje, de Fabeltjeskrant, Klokhuis, Stuif es in en Pipo de Clown en in de categorie Cultuur wonnen Tussen kunst & kitsch, Büch, Hier is: Adriaan van Dis, Kunstgrepen en Het uur van de wolf. Klik hier voor een volledig overzicht

- advertentie -

De verkiezing is echter nog niet helemaal ten einde. In de marathonuitzending van afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat er nog één grote winnaar moet komen. Alle nummers één per categorie doen aan deze nieuwe verkiezing mee. De twaalf kanshebbers zijn: Sonja op Zaterdag, De Wandeling, Man bijt Hond, Dagboek van een Herdershond, Jiskefet, Willem Ruis Sterrenshow, Toppop, Studio Sport, Swiebertje, Tussen Kunst & Kitsch, NOS Journaal en Oudejaarsconferences.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Televizier-Ring Gala op 21 oktober.

Jim Henson (1936-1990) - Geestelijk vader van de Muppets
Het is zaterdag 75 jaar geleden dat de bekende poppenspeler en geestelijk…
Biografie van Mies BouwmanDeze week verschijnt de biografie van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: