Innovatieprijs voor theaterstuk ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

De theatervoorstelling ANNE heeft de Nationale Innovatieprijs 2014 gewonnen. De prijs wordt aankomende woensdag op het World Fashion Festival uitgereikt aan producenten Robin de Levita en Kees Abrahams.


Het theaterstuk wint de prijs omdat de jury erg te spreken is over de “innovatieve wijze” waarop Anne Frank voorkomt in de voorstelling. Ook zijn de juryleden te spreken over het theater dat speciaal voor de voorstelling werd gemaakt. Volgens de jury straalt het gebouw “ngetogen klasse en gastvrijheid” uit.

De theatervoorstelling ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter en vertelt het verhaal van onderduikster Anne Frank op een nieuwe manier. Het stuk ging vorige week in première. De auteurs baseerden zich op het dagboek van Anne Frank maar ze gaan ook in op Anne Frank’s ontwikkeling als schrijfster.

Adam Eva - Detail uit een triptiek van Jheronimus Bosch
Twee Nederlandse wetenschappers zeggen op zogenaamde Oegaritische kleitabletten uit de dertiende eeuw…
The Beatles in 1963Bij een veiling in New…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: