Inschrijving ‘Maand van de Geschiedenis’ geopend

Sinds deze week kunnen er evenementen aangemeld worden voor de nieuwe Maand van de Geschiedenis. Thema van de geschiedenismaand is dit jaar Vorst & Volk.

De Maand van de Geschiedenis is toe aan de tiende editie. Gedurende de maand oktober worden er door honderden instellingen evenementen georganiseerd rond het maandthema. Volgens de organisatie gaat het om het grootste historische evenement van Nederland.


- advertentie -

Libris Geschiedenis Prijs

Activiteiten aanmelden kan via de website maandvandegeschiedenis.nl

Maand van de Geschiedenisboek

Dit jaar geeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) voor het eerst het Maand van de Geschiedenisboek uit. Dit boek ligt in oktober in boekhandels in heel Nederland. De auteur van het boek wordt in mei bekendgemaakt.

De organisatie van de maand over het thema Vorst & Volk:

Het thema gaat over het Koninkrijk der Nederlanden en de Oranjes, maar ook over andere vorsten en leiders die Nederland gekend heeft. Wereldlijke vorsten en religieuze vorsten, vorsten uit de Romeinse tijd en vorsten uit de Opstand. Het gaat zowel over spanningsvelden tussen beide als over samenspel. Over historische objecten, archiefstukken, tradities en denkbeelden.

Nacht van de Geschiedenis

De geschiedenismaand wordt net als afgelopen jaar georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum en het Rijksmuseum. Een van de hoogtepunten van de maand is de Nacht van de Geschiedenis. Die wordt dit jaar gehouden op 5 oktober in het Rijksmuseum. Tijdens de geschiedenisnacht wordt onder meer de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt voor het beste historische boek dat een algemeen publiek aanspreekt.

Gerelateerde boeken:

munsterkerk-roermond-gr
Munsterkerk in Roermond - Foto: CC/RCE In de Munsterkerk…
durham-middeleeuwen
Durham - Foto: CCIn Groot-Brittannië is een manuscript uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: