Intact skelet gevonden op slagveld Waterloo

Het skelet met de kogel

Op het slagveld van Waterloo hebben Belgische archeologen het vrijwel intacte skelet van een soldaat gevonden. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

In 1815 werd de Franse keizer Napoleon Bonaparte bij Waterloo definitief verslagen. Tijdens een veldslag die plaatsvond op 18 juni 1815 stond het leger van Napoleon tegenover Britse, Nederlandse en Duitse troepen. Onder leiding van de hertog van Wellington werd de slag in het voordeel van de geallieerden beslist.- advertentie -

Herdenkingsmonument voor de Slag bij Waterloo

Nu, bijna tweehonderd jaar na de beroemde slag, hebben archeologen de complete overblijfselen van een jonge soldaat gevonden. Tussen de ribben van het skelet werd een kogel gevonden. Vermoedt wordt dat de soldaat ook echt op de dag van de Slag bij Waterloo is overleden.

Bij het skelet vonden de archeologen een lepel, muntje, leren band en een stukje hout met daarop de initialen C.B.. De nationaliteit van de soldaat is niet bekend. De archeologen hopen de identiteit van de soldaat mede aan de hand van de initialen te kunnen achterhalen.

Het skelet werd gevonden op een diepte van ongeveer veertig centimeter. De archeologen vermoeden daarom dat de soldaat vrij gehaast werd begraven.

shakespeare-theater-gr
Foto: MOLABij Londen zijn resten gevonden van een zestiende-eeuws…
aboriginals-steenkunst-gr
Foto: Bryce Barker / Universiteit van Southern QueenslandIn het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: