Internetprijs voor Nationaal Historisch Museum

INNL

Het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft een zogenaamde Best of the Web award gewonnen. Het museum won de internationale prijs in de categorie innovatie.

De Best of the Web awards worden jaarlijks uitgereikt aan musea die zich online op een bijzondere manier manifesteren. Er zijn verschillende categorieën waaronder mobiel, social media, educatie en online collecties. Een internationale jury van museumprofessionals bepaalt uiteindelijk welke musea er met een award naar huis gaan. Het NHM won de award dit jaar in de categorie innovatie.Het NHM wil zich juist op het vlak nieuwe media en technologie manifesteren en werkt onder meer aan de ontwikkeling van een digitaal museum. Op de huidige website kunnen bezoekers onder meer hun eigen geschiedenis toevoegen of die van anderen aanvullen en verbeteren. Daarnaast zette het museum onlangs het zogenaamde INNL netwerk op, een landelijk netwerk van historische collecties en communities.

- advertentie -

Volgens de jury van de Best of the Web award biedt het museum een interessante kijk op
de toekomst van musea online en is het een voorbeeld voor de sector. Algemeen museumdirecteur Erik Schilp is uiteraard blij met het winnen van de award:

Het Nationaal Historisch Museum wil historische informatie op een aantrekkelijke, interactieve manier aanbieden. De site innl.nl is ook vanuit dit concept ontwikkeld. Ik vind het goed om te zien dat deze vernieuwende aanpak internationaal gewaardeerd wordt

Lot en zijn dochters, P.J. Verhaghen (detail)In Museum M…
achilleion-terras-gr
Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden staat de komende maanden in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: